Awagami  •  Japansk fine art papir

“Awagami Factory” fremstiller japanske washi-papirer, der kun produceres af Awagami i Tokushima, Japan. Det er 8. generation der på basis af viden og færdigheder med fokus på forædling og kvalitet fremstiller de eftertragtede Awagami papirer der bruges af førende kunstnere, fotografer, designere, bogbindere og konservatorer. I modsætning til andre washi papirer garanterer Awagami for deres papirers  100% ægthed.

I forhold til de inkjet papirer fotografer normalt kender har Awagami en anden filosofi til papirer om at blækket fra inkjet printeren godt må komme i kontakt med papirbasen, men ikke løbe ud i papiret som du oplever det når du holder en tuosh på et almindeligt stykke papir.

Det at blækket kommer ned og lige får fat i papiret gør at der opstår en lille punktspredning. Hvis du tror at det betyder uskarpe billeder så tager du fejl. Det giver en ultra fin blødhed, der afhængig af motiv forstærker billedets udtryk.

At beskrive de enkelte Awagami papirer i detaljer er ikke nemt, da flere papirer i den grad adskiller fra de fine art papirer vi kender, men vi har gjort et forsøg.

Og som altid, når man “ser” på papir, så er det papirer der skal ses og mærkes før man helt forstår dem.

Awagami papir i webshop