Canson 

Grundlagt af Montgolfier familien i 1557 – har mere end 450 års erfaring med papir produktion.
Canson er blandt verdens førende producent af kunst papir og Canson papir er ikke mindst indbegrebet af kunst papir på grund af samarbejdet med store og anerkendte kunstnere som Degas, Ingres, Picasso, Matisse og Warhol.

Canson har bl.a. stået for udviklingen af mange nye fremstillings metoder inden for papirindustrien og var tidligt ude i “den nye fotografiske teknik” og var en af de store innovatorer i perioden 1850 – 1880 og fik i 1865 patent på en forenkling af den fotokemiske proces.
Med alle de spændende klassiske kunstpapirer, “var det bare at gøre dem klar” til de kvalitets inkjet papirer Canson leverer i dag.

Til forskel fra andre papirfabrikanter holder Canson den samme papirbasefarve på alle papirer, dog delt i to grupper, hvor RC papirerne med deres varierede brug af OBA er lidt mere hvide end fine art papirerne.
Fine art papirerne – også kaldet bomuldspapirer – har til gengæld opnået en mere hvid papirbase, sammenlignet med andre fabrikater, ved at tilsætte titaniumpulver ved fremstillingen af papirbasen.

En anden god egenskab ved Canson papirer er at de er helt plane også efter lang tid i en åben æske, hvilket minimerer fejl print på grund af papirkrumning i hjørner så printhovedet rammer papiret.

Iversen Company er Dansk distributør af Canson Infinity inkjet papirer.

Canson papirer der fortjener lidt omtale:
Canson Premium Photo Lustre RC 310 gr./m². Et allround papir til det meste og med mindre indhold af OBA end andre satin, pearl eller lustre papirer. Har en meget robust overflade og fingeraftryk har meget svært ved af bide fast, selv i de sorte områder. Et papir der er velegnet til billeder der håndteres meget.
Er lidt dyrere end andre RC papirer men pengene værd. Et foretrukkent papir hos portrætfotografer pga. af den robuste overflade. TIPA Award vinder 2015.

Canson Baryta Photographique 310 gr./m². Et klassiskt og meget flot baryt papir og til en god pris. TIPA Award vinder 2010 og bedst i test i engelsk fotomagasin 2014, som bedste baryt papir til sort/hvid print.

Canson Platine Fiber Rag 310 gr./m² er det papir med højeste Dmax af alle OBA fri papirer. Et 100% bomuldsplatinpapir, som Canson har leveret siden 1860’erne men nu med den nyeste mikroporøse belægning klar til flotte digitale print med lang arkivholdbarhed.

Canson Edition Etching Rag 310 gr./m². 100% bomuldspapir i museumskvalitet med et let fin overfladestruktur. Pæn hvid papirbase uden brug af OBA.

Canson Velin Museum Rag 250/315 gr./m². Et klassisk meget flot papir med utrolig dybde. Et papir i sin helt egen klasse mange naturfotografer foretrækker.

Canson Aquarelle Rag 240/310 gr./m². Et klassisk akvarel papir. Første gang du ser papiret tror du ikke at det kan printes. Har en grov struktur i overfladen, men lader du nogle cm være uprintet virker papirets struktur som en naturlig passepartout. Strukturen i printet område fornemmes  ikke ved normal belysning – kun når print rammes af strejflys.

Canson papir i webshop

PhotoKina nyhed. Wine Country Camera viste prototype på 150x150 mm filtre og filterholder til f.eks. Nikons 14-24mm/2,8 :-)      Luk