Canson 

Canson er blandt verdens førende producenter af kunst papir og digitale fine art papirer til inkjet printere.

Til forskel fra andre papirfabrikanter har Canson papirer den samme farve på papirbasen på alle papirer, dog delt i to grupper.

Foto papirerne med deres varierede brug af OBA er ikke helt så kolde (indeholder mindre OBA) som andre papirmærker og de OBA fri fine art papirer er mere hvide end andre naturligt hvide fine art papirer.

Fine art papirerne – også kaldet bomuldspapirer – har  opnået den mere hvide papirbase ved at tilsætte titaniumpulver under fremstillingen af papirbasen.

En anden positiv egenskab ved Canson fine art papirer er at de er plane også efter lang tid i en åben æske eller rulle, hvilket minimerer fejl print på grund af papirkrumning.

Canson er grundlagt af Montgolfier familien i 1557 og har mere end 450 års erfaring med papir produktion. Canson papir er ikke mindst indbegrebet af kunst papir på grund af samarbejdet med store og anerkendte kunstnere som Degas, Ingres, Picasso, Matisse og Warhol.

Iversen Company er Dansk distributør af Canson Infinity inkjet papirer.

Canson papirer der fortjener lidt omtale:

Canson Premium Photo Lustre RC 310 gr./m². Et allround papir til det meste og med mindre indhold af OBA end andre satin, pearl eller lustre papirer. Har en meget robust overflade og fingeraftryk har meget svært ved af bide fast, selv i de sorte områder. Et papir der er velegnet til billeder der håndteres meget.
Er lidt dyrere end andre RC papirer, men pengene værd. Et populært papir hos portrætfotografer pga. af den robuste overflade. TIPA Award vinder 2015.

Canson Baryta Photographique II 310 gr./m². Et klassiskt og meget flot baryt papir og til en god pris. TIPA Award vinder 2010 og bedst i test i engelsk fotomagasin 2014, som bedste baryt papir til sort/hvid print.

Canson Platine Fiber Rag 310 gr./m² er det papir med højeste Dmax af alle OBA fri papirer. Et 100% bomuldsplatinpapir, som Canson har leveret som klassisk mørkekammerpapir siden 1860’erne, men nu med den nyeste mikroporøse belægning klar til flotte digitale print med lang arkivholdbarhed.

Canson Edition Etching Rag 310 gr./m². 100% bomuldspapir i museumskvalitet med et let fin overfladestruktur. Pæn hvid papirbase uden brug af OBA.

Canson Velin Museum Rag 250/315 gr./m². Et klassisk meget flot papir med utrolig dybde. Et papir i sin helt egen klasse og brugt af mange naturfotografer.

Canson Aquarelle Rag 240/310 gr./m². Et klassisk akvarel papir. Første gang du ser papiret tror du ikke at det kan printes. Har en grov struktur i overfladen, men lader du nogle cm være uprintet virker papirets struktur som en naturlig passepartout. Strukturen i printet område fornemmes  ikke ved normal belysning – kun når print rammes af strejflys.

Canson papir i webshop