Nyheder, tips og tricks fra Iversen Company ApS
16  |  Maj • 2018

Awagami  •  Japansk fine art papir - lidt ud over det sædvanlige

Hvis du ikke for nylig har været forbi Iversen Company's hjemmeside, så er der kommet et nyt og spændende papirmærke i shoppen.

Siden 2014, hvor jeg på PhotoKina mødte Aya Fujimori og hende amerikanske mand Greg, har jeg været facineret af Awagami papir. Men for at blive distributør skulle der første gang købes for en mindre formue, hvilket ikke var muligt på det tidspunkt.

Men nye muligheder åbnede sig da Iversen Company blev forhandler af MediaJet papir. Firmaet bag MediaJet er Europæisk Awagami distributør og da der i forvejen er en god handel med MediaJet papirerne er det ikke noget problem at få et par kasser Awagami med i forsendelsen.
Om MediaJet papirerne ligefrem bliver et bedre papir af at være i fint selskab under turen til Danmark vides ikke.

Det er ikke planen at bliver 100% lagerførende. Tror du får lidt forståelse for den problematik, når dyreste pakke med 5 ark Awagami Bizan Thick White 300 gr. (deckled edges) format 100x150 cm i udsalg koster lidt under kr. 50.000.
Måske den første kunde får en flaske champagne til at fejre det første vellykkede print.

Lidt om papirerne.

“Awagami Factory” fremstiller japanske washi-papirer, der kun produceres af Awagami i Tokushima, Japan. Det er 8. generation i famlien, der på basis af viden og færdigheder med fokus på forædling og kvalitet, fremstiller de eftertragtede Awagami papirer, der bruges af førende kunstnere, fotografer, designere, bogbindere og konservatorer. I modsætning til andre washi papirer garanterer Awagami for deres papirers 100% ægthed.

I forhold til de inkjet papirer fotografer normalt kender, har Awagami en anden filosofi til papiret. Blækket fra printeren må godt komme i kontakt med papirbasen, men ikke så det løber ud i papiret, som du oplever det, når du holder en tuosh på et almindeligt stykke papir.

Det at blækket kommer ned og lige får fat i papiret, gør at der opstår en let punktspredning. Hvis du tror at det betyder uskarpe billeder så tager du fejl. Det giver en ultra fin blødhed, der afhængig af motiv forstærker billedets udtryk.

At beskrive de enkelte Awagami papirer i detaljer er ikke nemt, da flere papirer i den grad adskiller fra de kendte fine art papirer, men der er gjort et forsøg. Alle Awagami papirer er OBA og syrefri men flere papirer leveres alligevel i en natural og white version.

Flere papirer leveres i ark med flot håndrevet kant (deckled edges).

Se Awagami i shoppen

Nye MediaJet papirer i shoppen

MediaJet Litho Archiv Matt 230 gr./m² har fået en lysere kollega i Litho White Mat.
Samme gr. vægt og samme overflade, bare mere hvid.

MediaJet PRC 230 er et andet nyt mat 230 gr. papir perfekt til fotoprint, fotobøger, portefølger og korrekturprint.
Kender du Epson Enhanced Matte så har du her et papir der svarer til det, men vejer lidt mere.

Begge Litho papirerne og MediaJet PRC 230 opfylder ISO 9706 museums standard.

Se dem i shoppen
ND* forløbsfilter fra Wine Camera Country
 

Wine Country Camera har nu fået et Blackstone ND blødt forløbs filtre 0 til 2 stop i samlingen og med de samme topklasse specifikationer som de andre Blackstone ND filtre.
Fire Polished Schott Ultra White Glass med Blackstone’s NextGen VCD coatning der leverer komplet neutralitet på tværs af alle lysspektra – også UV og IR.

Filterne er testet på PhaseOne 100 Mpixel kamera uden tab i kvalitet.

*) Neutral Density eller på dansk gråfilter.

Se det i shoppen
For et år siden begyndte jeg at skrive om den fantastiske Wine Country Camera (WCC) filterholder. Filterholderen på sterioder, som en anmelder skrev.

Og hvordan er det så gået? I begyndelsen mente jeg det var bedst med tre forhandlere da systemet skal ses for at man kan se at det er alle pengene værd i forhold til andre filterholdersystemer. Men det var lidt op af bakke så i stedet valgte jeg at ta' det med i shoppen med en prispolitik om at have konkurrence dygtige priser i forhold udlandet på trods af at vi har en høj momssats i Danmark.

Indtil videre er der 5 meget tilfredse danske entusiast fotografer der bruger systemet og ved hver fremvisning er der stor interesse og nysgerrige spørgsmål til systemet.
Efter at der først i år er kommet gang i salget er Iversen Company nu nævnt som Nordisk forhandler på Wine Country Camera's forhandler side.

WCC holderen har jeg selv brugt i et år. Er meget glad for den og er virklig en fornøjelse at arbejde med. Har for en del år siden brugt et tilsvarende Lee system og husker bøvlet med at uanset hvor meget jeg passede på under fotograferingen, så kom der fedtfingre på filterne. Og når de efter en fotografering skulle gøres rene, svor jeg, at næste gang tog jeg bomuldshandsker med. Og hvad var det så jeg ikke gjorde...

Fingeraftryk slipper jeg nu helt for på grund af det geniale ramme system, der tager langt mindre af filtret for at holde filtret på plads i forhold til andre systemer.

En anden stor fordel ved WCC filterholderen er det helt lukkede system. Hvor andre systemer, for at undgå strølys, har en skumkant, der stjæler et par mm i hver side på deres tætte ND filtre, har du med den helt lukkede WCC holder et større effektivt filterareal, uden forstyrende vignetering.
Er du til leg med lange lukkertider

...så er der en upcomming facebookgruppe med emnet. Der er ikke så meget gang i gruppen endnu, men håber, at det vil komme. Kig forbi hvis det har din interesse.

Facebookgruppen Langtidseksponering
PMG_Katana_Jr_720p
Se ProMediaGear Katana Junior Gimbal Head ved Mellem Sund og Bælt udstillingen d. 2. juni i Brøndby
Klik på billedet og se video, hvor fint det er udbalanceret.
Mellem Sund og Bælt

Kommer du forbi Iversen Company's stand lørdag d. 2. juni Stand på “Mellem Sund og Bælt" kan du se 50 papirprøver med billeder fra Canson, Bonjet, MediaJet, Moab, Sihl Masterclass og lidt Awagami papir, for uden lækkert udstyr fra ProMediaGear og den omtalt filterholder på steroider fra Wine Country Camera.

Spar porto!
Det er muligt at bestille papir i webshoppen, som jeg tager med til udlevering på standen.
Sæt X i afhentes og skriv Mellem Sund og Bælt i feltet bemærkninger.
Så får du hilst på mig :-) sparet lidt porto og turen forbi din Pakkeshop Pusher.

Kulturhuset Brønden, Brøndby Strand Centrum 60, 2660 Brøndby Strand.

Årets reklamefotograf 2018/2019 i Dansk Fotografisk Forening

Som du måske ved er jeg stadig aktiv reklamefotograf. For første gang de 25 år jeg har være medlem af Dansk Fotografisk Forening, sender jeg billeder ind til den årlige billedkonkurrence og løber med titlen årets reklamefotograf med kun et indsendt billede i kategorien reklame.

At det samme billede et par måneder før var udtaget til World Photographic Cup (WPC) gør ikke noget. Iøvrigt er det 5. gang (ud af 5) jeg deltager på det Danske Landshold for professionelle fotografer ved WPC.

Klik på linket, se de flotte billede eller læs mere om WPC.
World Photographic Cup
PS. Tilbagevendende kunde i Iversen Company's webshop.
Opret en konto. Slip for at skrive adresse hver gang du bestiller og få lidt flere %'er på papir afhængig af dit køb. Kom straks i gang. Klik på klik...
Klik

Har du spørgsmål?
Mail, ring eller send et brev. 
Jeg står klar med 30 års professionel fotografisk- og 20 års printer erfaring  -  fra det virkelige liv.

 


Officiel dansk importør af Bonjet, Canson, MediaJet og Moab inkjet papirer, lækkert
foto- og video tilbehør fra ProMediaGear og Wine Country Camera filterholder og filtre.
Forhandler af X-Rite kalibrerings udstyr, Awagami og Sihl Masterclass inkjet papir.

www.iversen.company
Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Our mailing address is:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*

Hvis du vil ændre dine oplysninger eller afmelde kan du gøre det her.
Opdater   eller   afmeld.

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*